Необходими продукти
7 г суха мая
250 г топла вода
2 яйца
1 к.ч. кисело мляко
5 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
около 500-600 г брашно
кренвирши
кашкавал
чубрица, лютеница
Наин на приготвяне
От изброените продукти (без кренвиршите, кашкавала, лютеницата и чурбицата) се замесва меко тесто. Разделя се на 12 части, които се оформят на топчета и се оставят да втасат 30 мин. След това всяка топка се разточва на елипса. По средата се намазва с лютеница, слага се малко настърган кашкавал и отгоре по един кренвирш.
Отстрани тестото се реже на пет места и се плете върху кренвирша. Слага се в намазнена таваи се оставя да втасат, после се намазват с разбит жълтък, поръсват се с чубрица и се пекат.
понеделник, 24 октомври 2011 г.
Балатонки
Съставки:
1 ч.ч.прясно мляко
1 ч.ч.кисело мляко
брашно
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
1 ч.л.сода
1 кубче мая
1 белтък
ЗА ПЛЪНКАТА:
кренвирши
кашкавал
Приготвяне:
От продуктите замесваме меко тесто.Оставяме да втаса 15-20мин.
Разточваме на тънка кора и режем на триъгълници.
Слагаме по пърче от кренвирша и малко кашкавал. Завиваме на кифла и ги слагаме в намазнена тава.
Мажем кифлите с жълтък и поръсваме с чубрица.
Печем в умерена фурна.
1 ч.ч.прясно мляко
1 ч.ч.кисело мляко
брашно
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
1 ч.л.сода
1 кубче мая
1 белтък
ЗА ПЛЪНКАТА:
кренвирши
кашкавал
Приготвяне:
От продуктите замесваме меко тесто.Оставяме да втаса 15-20мин.
Разточваме на тънка кора и режем на триъгълници.
Слагаме по пърче от кренвирша и малко кашкавал. Завиваме на кифла и ги слагаме в намазнена тава.
Мажем кифлите с жълтък и поръсваме с чубрица.
Печем в умерена фурна.
Етикети:
Тестени изделия
Абонамент за:
Публикации (Atom)