понеделник, 24 октомври 2011 г.

Балатонки

Необходими продукти

7 г суха мая
250 г топла вода
2 яйца
1 к.ч. кисело мляко
5 с.л. олио
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
около 500-600 г брашно

кренвирши
кашкавал
чубрица, лютеница


Наин на приготвяне

От изброените продукти (без кренвиршите, кашкавала, лютеницата и чурбицата) се замесва меко тесто. Разделя се на 12 части, които се оформят на топчета и се оставят да втасат 30 мин. След това всяка топка се разточва на елипса. По средата се намазва с лютеница, слага се малко настърган кашкавал и отгоре по един кренвирш.

Отстрани тестото се реже на пет места и се плете върху кренвирша. Слага се в намазнена таваи се оставя да втасат, после се намазват с разбит жълтък, поръсват се с чубрица и се пекат.

0 коментара:

Публикуване на коментар