вторник, 25 октомври 2011 г.

Предястие с кашкавал

Продукти:
200 гр
брашно тип 500
100 гр
масло
200 гр
кашкавал
200 мл
краве прясно мляко
100 гр
шунка
3 бр.
яйца
1 ч.л.
сол
Приготвяне:
1. Приготвя се тесто от маслото, брашното, солта и 1 ч.л. вода
2. Оставя се да престои в хладилника за няколко часа
3. След като се извади, тестото се разстила на дъното на съда, в който ще се пече, като трябва да покрие стените му на височина 3-4 см
4. Яйцата, млякото, настъргания кашкавал и ситно нарязаната шунка се разбъркват заедна с едначаена лъжица брашно
5. Така получената смес се изсипва върху тестото и се пече в умерена фурна
6. Поднася се топло, нарязано на парчета

0 коментара:

Публикуване на коментар