петък, 23 ноември 2012 г.

Доматени кули


Необходими продукти:
60г крема сирене
50г настъргано краве сирене
4 листа зелена салата
2 домата
1 стрък лук
1/2 стрък праз
Винегрета:3 с.л. зехтин, 1 с.л. лимонов сок, 1ч.л. ябълков оцет, 2 стръка магданоз






НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистват се дръжките на доматите, а от противоположната страна леко се сцепват на кръст. Бланшират се за кратко във вряла вода и веднага след това се охлаждат в ледено студена вода. Обелват се и се нарязват на щайби. Двата вида сирене се смесват със ситно нарязаните лук и праз. Върху лист зелена салата се подреждат доматените шайби, като се започва от най-голямата и върху всяка се слага от пастета. Смесват се продуктите за винегрета, като магданозът е ситно нарязан. Кулата се полива с винегрета, по желание се украсява с маслина.

 

0 коментара:

Публикуване на коментар