* 10кг камби
* 5кг карфиол
* 2кг моркови
* 500гр чесън
* няколко люти чушлета
* листата от 1 глава целина или 2връзки листа
* 1 пакетче черен пипер
* 1 пакетче бахар
* счукан дафинов лист
* 1/2 пакетче синап
* за саламурата:
* 2 чаени чаши сол
* 6 чаени чаши оцет
* 14 чаени чаши вода
* 2 чаени чаши мед
Почистете камбите и ги нарежете на четири или повече според големината им. Накъсайте карфиола на розички. Почистете чесъна на скилидки. Нарежете морковите на кръгчета, а лютите чушлета и листата на целината накълцайте на ситно.
Редете на пластове в бурка – от всичко по малко.
Залейте с кипналата саламура.
Ако туршията се приготвя за бързо консумиране се залива с топла саламура. Ако искате да я ядете през зимата – със студена.
сряда, 2 ноември 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар