Необходими продукти:
2 яйца
1 ¼ ч.ч. захар
1 ч.ч грис
½ ч.ч. олио
½ ч.ч. прясно мляко
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч брашно
1 пакетче канела
1 лимон - настъргана кора на половин лимон + изцедения сок на цитруса
ванилия
50 гр. орехи
1 голяма и настъргана ябълка
3 с.л. захар - за сиропа
1 ампула ромова есенция - за сиропа
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете последователно при непрекъснато разбъркване гриса, олиото, прясното мляко, канелата, настърганата лимонова кора, орехите, настърганата ябълка.
Разбъркайте всичко с пресятото брашно с бакпулвер, добавете и ванилията.
Изсипете кекса в намазнена и набрашнена форма. Изпечете на умерена фурна, като проверявате готовността с клечка.
Готовият сладкиш се залива със сироп от разтопената захар, лимонов сок, 50 мл вода и ромова есенция. По желание поръсете с пудра захар.
понеделник, 17 октомври 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар