понеделник, 17 октомври 2011 г.

Ябълков кекс

Необходими продукти:

4 яйца
1/2 кг. ябълки
200г. захар
150г. маргарин "Калиакра"
300г. брашно
2ч.л. бакпулвер
канела
лимонов сок

Начин на приготвяне:

Нарежете измитите и почистени ябълки на дребни парчета и ги залейте със смес от вода и лимонов сок колкото да се покрият. Оставете ги около 15-20 мин. да се накиснат.

Пресейте брашното с бакпулвера. Разбийте маргарина "Калиакра" с 3/4 от захарта. Прибавете му един по един жълтъците и разбъркайте добре. Сложете към тази смес белтъците, разбити на сняг. Прибавете към тази смес брашното малко по малко, като бъркате непрекъснато. Изцедете добре ябълките и ги наръсете с останалата захар и канела на вкус.

Намажете с мазнина формата за кекс и я посипете с малко брашно и захар.

Изсипете ябълките в нея, а върху тях и приготвената смес. Изпечете кекса във фурната, загрята до 190 градуса, около 50 мин.

0 коментара:

Публикуване на коментар