Продукти:
400 г талиатели
сол
млян черен пипер
5 супени лъжици зехтин
3 глави кромид лук
400 г гъби
мащерка
розмарин
1 скилидка чесън
50 г бекон
1 чаена чаша пилешки бульон
приготвен от 1 кубче “Галина Бланка”
200 г сметана
200 г пуешко или пилешко филе
3 супени лъжици настърган пармезан или кашкавал
Приготвяне:
В посолена вода сваряваме талиателите с 2 с. л. зехтин. Отцеждаме ги. В 2 с. л. зехтин задушаваме нарязания на ситно лук. Прибавяме изчистените и измити гъби, нарязани на дребно, мащерката, розмарина, счукания чесън и нарязания на кубчета бекон. Задушаваме 5-7 минути. Прибавяме бульона, посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим на слаб огън 10 минути. Преди да свалим от огъня, прибавяме сметаната.
Сгорещяваме останалия зехтин и запържваме нарязаното на малки парченца филе около 3 минути. Добавяме го към гъбения сос.
Изсипваме талиателите в голяма купа от огнеупорен материал, заливаме с гъбения сос и поръсваме с настърган пармезан или кашкавал. Поставяме в предварително загрята (200° C) фурна и печем до получаване на златиста коричка.
понеделник, 17 октомври 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар