понеделник, 17 октомври 2011 г.

Задушени пилешки дреболии

Продукти
2 вр. зелен лук,
500 г пилешки дреболии /може и само пилешки дробчета/,
4 домата,
1 кубче пилешки бульон Galina Blanca,
по 1 ч.л. черен и червен пипер,
1 вр. магданоз,
1 щипка сух риган,
1 с.л. брашно,
1 люта чушка /по желание/,
3-4 стръка дивисил,
4-5 с.л. олио или зехтин.

Приготовление
Нарязаният зелен лук се задушава в олиото /или още по-добре в зехтин/ и малко топла вода. Когато поомекне, се прибавят нарязаните пилешки дреболии и брашното. Добавят се настърганите на ренде домати, цялата люта чушка, черният и червен пипер, риганът и бульонът, добавя се още топла вода и ястието се оставя да ври на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсва се с нарязания магданоз и дивисил и се сервира топло.

0 коментара:

Публикуване на коментар