вторник, 18 октомври 2011 г.

Арменска шарлота

Необходими продукти: 10-12 ябълки, 3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. сода за хляб, 200 мл сметана.

Начин на приготвяне: С миксер се разбиват яйцата, захарта, содата, сметаната, брашното. Консистенцията на сместа трябва да стане като на хубава сметана. Ябълките се нарязват на ситно, като преди това се обелват и почистват от сърцевината. Форма за печене се намазва е масло. Ябълките се нареждат на равен слой в нея. И всичко това се залива с тестото. Пече се при 220 градуса, докато шарлотата се зачерви (около 50-60 минути).

0 коментара:

Публикуване на коментар