Необходими продукти: за 25 целувки: 3 яйчени белтъка, 200 г захар, 3 супени лъжици какао; за крема: 250 г сметана за разбиване, 1 чаена лъжичка захар, 200 г черни боровинки; украса: венчелистчета от теменужки, захар.
Начин на приготвяне: Разбийте белтъците на плътна пяна, прибавяйки по малко захар, като не преставате да разбивате. Прибавете какаото и още веднъж разбийте. Напълнете с приготвената маса книжни формички във вид на сърце с релефни страни. Поставете ги в тавата така, че да не се докосват една друга. Печете около 2 часа при температура 110 градуса. През това време разбийте сметаната и прибавете към еня захарта и черните боровинки. Венчелистчетата на теменужките отначало потопете в белтъка, а след това поръсете със захар. Намажете всяка целувка с крем и украсете с теменужки.
вторник, 18 октомври 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар