вторник, 18 октомври 2011 г.

Миш-маш в глинен съд

Продукти:
1 кг чушки
5 – 6 яйца
300 г натрошено сирене
500 мл прясно мляко
3 -4 с. л. олио
1- 2 с. л. накълцан магданоз
черен пипер, сол
Приготвяне:

Почистете чушките от дръжките и семената и ги нарежете на парчета. Запържете в мазнината, докато поомекнат, след това поръсете с черен пипер и сол. Разбийте яйцата и смесете с натрошеното сирене и прясното мляко. Посолете, поръсете с черния пипер и магданоза, прибавете към чушките. Изсипете сместа в глинена тенджера, разбъркайте добре, захлупете и печете на силна фурна до готовност.

0 коментара:

Публикуване на коментар