вторник, 18 октомври 2011 г.

Овчарски гювеч

Продукти:
1/2 буркан паприкаш
1/2 буркан домати
2 кафени чашки олио
1 стрък праз лук
150г сирене
3 яйца
1 чаена чаша прясно мляко
1 кафена чашка кисело мляко
1 супена лъжица брашно
1/3 връзка магданоз
сол на вкус
Приготвяне:

Ситно нарязаният лук се поставя в тавичка заедно с мазнината и се задушава до омекване. Прибавят се двете консерви (паприкашът и доматите) и се оставят да врят, докато се изпари част от течността. Добавят се натрошеното сирене и 1/2 от ситно нарязания магданоз. Ястието се посолява на вкус, залива се със сос от брашното и яйцата, разбити с прясното и киселото мляко и се пее в силна фурн. Поднася се поръсен с останалата част от магданоза.

0 коментара:

Публикуване на коментар