Необходими продукти: за 60 броя: 1 ч.ч. масло, 1,5 ч.ч. захар, 2 с.л. ром, 2 големи яйца, 3 ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. сол, 1 с.л. бакпулвер, 1/2 ч.л. смлян джинджифил, 1/2 ч.л. настъргано индийско орехче, 1/2 ч.л. смлян карамфил, 1 ч.л. канела, 2/3 ч.ч. прясно мляко, 1,5 ч.ч. смлени орехи, 1/2 ч.ч. стафиди, 1,5 ч.ч. захаросани плодове, нарязани дребно.
Начин на приготвяне: Затопляме фурната до 190 градуса. Разбиваме добре маслото, захарта и рома. Добавяме яйцата и разбъркваме, докато сместа стане на пяна. Пресяваме брашното, бакпулвера, джинджифила, индийското орехче, карамфила и канелата и ги прибавяме към яйчената смес, като редуваме с прясното мляко и завършваме с брашното. Слагаме смлените едро или нарязани орехи, стафидите, предварително изплакнати и подсушени захаросани плодове. Разбъркваме всичко добре. С чаена лъжичка разпределяме получената смес върху тава, намазана с масло. Печем курабийките 12 минути.
вторник, 18 октомври 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар