сряда, 25 февруари 2009 г.

Баклава 2

Съставки:

1 пакет точени кори

За плънката:
200 гр счукани или смлени орехови ядки
1 непълна чаена чаша захар
1 ч.л. канела
3 с.л. разтопено краве масло




Приготвяне:

Половината от корите се нареждат в тава, като върху всяка се ръси по малко мазнина. Слага се приготвената плънка и продължава по същия начин реденето на корите. Баклавата се пече в предварително загрята умерена фурна. След като изстине, се залива с горещ сироп, за който са необходими 1 1/2 чаена чаша захар и 2 чаени чаши вода. Сиропът се вари, докато леко се сгъсти.
Баклавата ще стане ароматна и не толкова сладка, ако към сиропа се прибавят няколко капки лимонов сок. Не се поднася веднага, а се оставя да престои най-малко 5 часа, за да се напои добре.

0 коментара:

Публикуване на коментар