сряда, 25 февруари 2009 г.

Баклава с вишни

Съставки:

* 1/2 кг готови кори
* 3 яйца
* 250гр. захар
* 250гр. кисело мляко
* 250гр. олио
* 1 бакпулвер
* 1 ванилия
* 400-500гр. вишни /става и с пресни и със замръзнали/

За сиропа:

* 2 чаши вода + 3 чаши захар




Приготвяне:

Корите се редят една по една и всяка от тях се намазва с четка със сместа, приготвена от всички необходими продукти, описани по-горе. По средата на корите се нареждат вишните, изчистени от костилките. След като се наредят всички кори, се нарязва на ромбоиди и се пече във фурна, загрята на 200 С около 25-30 минути. След като изстине, се залива с врелия сироп. ПРИЯТЕН АПЕТИТ!

0 коментара:

Публикуване на коментар