сряда, 25 февруари 2009 г.

Плодов пай със сметана

Съставки:

350 г (2 опак.) сметана
1 буркан компот от ягоди (вишни, малини, кайсии или праскови)
1/2 к.ч. пудра захар
1 пак. ванилия
1 пак. чаени или маслени бисквити
1 с.л. желатин




Приготвяне:

Желатинът се залива с малко студена вода И като набъбне, се разтопява на водна баня. Сметаната се разбива със захарта до пухкавост. Компотът се пасира или се разбива с миксер и се загрява. Прибавя се разтопеният желатин и се разбърква. Загряването на плодовото пюре продължава до завирането му, след което то се отстранява от огъня, охлажда се до полужелиране и се, прибавя постепенно, при леко разбъркване към сметаната. Сместа се изсипва в тортена форма, на дъното на която предварително са подредени бисквитите, и се охлажда. Готовият десерт се поднася както торта.

0 коментара:

Публикуване на коментар