Съставки:
* 3 средно големи яйца
* 1/2 л вода или прясно мляко
* 250 гр брашно
* 1/2 ч.л. сол
* 1/2 ч.л. бакпулвер
* 60 гр олио
Приготвяне:
Пресявате брашното и бакпулвера в купа. Добавяте постепенно яйца, солта и течностите като бъркате. Поставяте от тестото в намазнен и нагорещен тиган и изпържвате до златисто от двете страни. За всяка старана са ви достатъчни 2-3 минути максимум. От тази доза, в зависимост от тигана може да приготвите 6-8 палачинки.
Палачинките ще станат особено пухкави, ако разделите яйцата и белтъците разбиете на сняг и ги прибавите в края на приготвянето на тестото.
сряда, 25 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар