сряда, 25 февруари 2009 г.

Бананово-шоколадово парфе

Съставки:

* 500 мл прясно мляко
* 175 мл сладкарска сметана (може и неподсладена, но тогава добавете 4 с.л.захар)
* 6 яйца
* 12 с.л.захар
* 3 равни ч.л. брашно
* 3 пак. желатин
* 1 с.л. какао
* шоколадови пръчици или настърган шоколад
* 2 банана
* 1ванилия
* 1 готово руло




Приготвяне:

Желатина се накисва в студена вода. 6с.л.захар, жълтъците, брашното и млякото се разбиват хубаво и се варят до сгъстяване на крема. Прибавя се ванилията. Към горещата смес се слага и желатина, разтворен на водна баня. Оставя се да изстине. Отделно се разбива сметаната и отделно белтъците на твърд сняг със 6 с.л. захар. В разбитите белтъци се излива по малко от жълтия крем и по малко от сметаната.. Получава се пухкав крем, към който се прибавят и намачканите с вилица банани. Разделя се на две части. Едната смес се изсипва във формата, а в другата се прибавят какаото и шоколада. Налива се върху първата смес. Оставя се в хладилник да стегне за около 40 мин. и тогава се нарежда рулото, нарязано на парчета дебели около 1 см. То ще играе ролята на блат при обръщането. Парфето се охлажда няколко часа в хладилник.

0 коментара:

Публикуване на коментар