сряда, 25 февруари 2009 г.

Баклава

Съставки:

* 1 пакет кори Фамилия
* 500 гр.смлени орехи
* 300 гр.захар
* 1 пак. канела
* 1 к. чашка олио


за сиропа

* 3 ч. чаши вода
* 2 ч.чаши захар




Приготвяне:

Отделяме корите една по една. С помощта на четка намазвама с олио,поръсваме първо със захар,после с орехи,накрая с канела. Навиваме на руло/вазможно най тънко/. Нарязваме на малки парченца.колкото 2 локумчета и нареждаме в тава намазана с олио. Намазваме и баклавичките отгоре с олио и печем до зачервяване в умерена фурна. След като се изпече баклавата се приготвя сиропа и се залива още докато е топла. Желателно е да престои една вечер преди да се консумира.

0 коментара:

Публикуване на коментар