Съставки:
* 1 пакет кори Фамилия
* 500 гр.смлени орехи
* 300 гр.захар
* 1 пак. канела
* 1 к. чашка олио
за сиропа
* 3 ч. чаши вода
* 2 ч.чаши захар
Приготвяне:
Отделяме корите една по една. С помощта на четка намазвама с олио,поръсваме първо със захар,после с орехи,накрая с канела. Навиваме на руло/вазможно най тънко/. Нарязваме на малки парченца.колкото 2 локумчета и нареждаме в тава намазана с олио. Намазваме и баклавичките отгоре с олио и печем до зачервяване в умерена фурна. След като се изпече баклавата се приготвя сиропа и се залива още докато е топла. Желателно е да престои една вечер преди да се консумира.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар