Съставки:
1 пакет готови кори
1 ч.ч. галета
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
1/2 пакетче краве масло (от 125 гр)
за сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
2 ванилии
Приготвяне:
Смесват се захарта, натрошените орехи и галетата в купа. Корите се вземат 2 по 2, слага се в краят им от готовата смес и се завиват на стегнато руло, след което се редят по дължина в намазнена тава. Така наредените кори се нарязват, на парчета големи колкото локумчета. След това се заливат със сгорещеното масло. Пече се на умерена фурна до зачервяване. След като баклавичките изстинат се заливат с горещия сироп.
сряда, 25 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар