Съставки:
* 250 г руска салата
* 100 г шпеков салам
* 100 г кашкавал
* 50 г прясно краве масло
* 125 г сардела
* 3 яйца
* 100 г стерилизирани краставички
* 100 г мариновани червени капии (камби)
* 1 лимон
* листа от магданоз или зелена салата
Приготвяне:
Руската салата се оформя красиво в подходящ съд. Твърдо сварените яйца се разрязват напречно и зигзагообразно на половинки, които се оформят като розички, подрязват се отдолу и се поставят върху салатата. Околовръст се подреждат кръгчета от салама, правоъгълничета или триъгълничета от кашкавала, парченца от сарделата (върху всяко парче от сарделата се поставя по 1 кръгче от лимона), а помежду им - красиво оформени парченца от пиперките, кръгчета от лимона и листа от магданоз или нарязани на ивички листа от зелена салата. Върху приготвения ордьовър се пускат нишки (като паяжина) от разбитото до пухкавост масло.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар