вторник, 24 февруари 2009 г.

Тортиля

Съставки:

олио
картофи
яйца
сол




Приготвяне:

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета (с големина, като за супа).
В тиган слагаме олиото и след като се сгорещи, изсипваме картофите да се запържат. Когато видим, че са готови, посоляваме и изсипваме разбитите яйца върху картофите. Разбъркваме само веднъж и оставяме докато яйцето стегне долната част на картофите в тигана. Сега идва най-сложната част. Върху тигана се поставя чиния (по-голяма от тигана). Целта е да се обърне тортилята, така както се обръщат палачинките. Но понеже не може да се подхвърлят, като тях, идва на помощ чинията. Обърнатата тортиля остава в тигана още малко време, докато се стегне и от другата част, така че и от двете да е изпечено.
Сервира се топло.

0 коментара:

Публикуване на коментар