Съставки:
* 150 гр картофи
* 3 яйца
* 10 гр масло
* 10 гр брашно
* 1/8 л мляко
* 3 ч.л. горчица
* 1/2 ч.л. захар
* пипер
* зеленина
Приготвяне:
1. Сварете картофите с обелките и пригответе твърдо сварени яйца.
2. Направете запръжка от маслото и брашното, като не забравяте да бъркате. Запръжката трябва да е със златист цвят.
3. Намалете температурата и добавяйте внимателно студеното мляко като отново не преставате да бъркате докато се получи еднородна и гладка смес.
4. Добавете горчицата, захарта и пипера.
5. Обелете картофите и яйцата и аранжирайте в чиния, като ги полеете с топлия сос.
6. Украсете със зеленина.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар