Съставки:
* 2 с.л. царевично олио
* 2 с.л. зехтин
* 2 скилидки чесън
* 3/4 ч.ч. царевица за пукане
* сол
* 1/4 настърган пармезан
* 1 скилидка чесън, накълцана
* лютив пипер
Приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте много добре двата вида мазнина. Добавете 1 зърно царевица, за да видите, дали е достатъчно сгорещена мазнината, ако пука добавете двете скилидки чесън, останалата царевица, захлупете с похлупак и леко раздрусвайте докато царевицата започне да се разпуква. Оставете на котлона докато царевицата почти спре да пука (което е знак че е почти готова), като отвреме на време разтърсвате. Махнете от котлона. Извадете чесъна и поръсете с пармезан, накълцания съвсем на ситно чесън, пипера и сол.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар