вторник, 24 февруари 2009 г.

Кашкавалена-пилешка-паста салата

Съставки:

* 4 ч.ч. пилешко месо, сготвено и на кубчета
* 250 гр фузили
* 1 1/2 ч.ч. кашкавал гауда на кубчета
* 1 ч.ч. нарязана на тънко целина (стръкове)
* 1 ч.ч. бяло грозде без семки
* 1 ч.ч. майонеза
* 1/4 ч.ч. заквасена сметана
* 3 с.л. лимонов сок
* 3 с.л. мед
* 1 ч.л. суха мащерка
* 1/2 ч.л. горчица на прах
* 1/4 ч.л. бял пипер
* 2/3 накълцани орехи, запечени
* листа зелена салата




Приготвяне:

Сварете пастата, без да я разварявате. В купа поставете пилето, пастата (изстинала и добре отцедена), нарязаните на тънко стъбла целина и гроздето. Останалите 7 продукта - майонезата, сметаната, лимоновия сок, меда, мащерката, горчицата на прах и белия пипер разбъркайте добре до получаването на еднородна смес. Залейте салатата с дресинга и оставете в хладилника да си почине до момента на сервиране. При сервирането поставете от салатата върху няколко листа зелена салата, а отгоре поръсете с орехите.

0 коментара:

Публикуване на коментар