вторник, 24 февруари 2009 г.

Пълнени яйца върху канапе

Съставки:

5 яйца
1 кафена чашка майонеза
25 г масло
1/2 френско хлебче
2 домата
1 супена лъжица кисело мляко
1/2 чаена лъжичка черен пипер
2 стерилизирани краставички
100 г сардела
сол на вкус




Приготвяне:

Твърдо сварените яйца се разрязват по дължината на половинки. Изваждат се внимателно жълтъците и се претриват с вилица, след което се прибавят 1/2 от майонезата, черен пипер и сол на вкус. С получения гъст жълтъчен крем се напълват половинките от белтъците. Хлябът се нарязва на 10 филийки, които се намазват с маслото, посоляват се и се запичат във фурна при горно нагряване или на скара. Върху всяка запечена филийка се поставя кръгче от домат, а върху него — половинка от напълнените яйца с разреза към домата. Филийките се покриват с останалата майонеза, разредена с киселото мляко, и се украсяват с ветрилца от краставичките и парче от сарделата.

0 коментара:

Публикуване на коментар