вторник, 24 февруари 2009 г.

Пирожки с пилешки пълнеж

Съставки:

за тестото

* масло 20 гр
* 1 ч.ч вода
* 1 ч.ч брашно
* 2 яйца


за пълнежа

* 200 гр.сварено и обезкостено пил.месо
* 2/3 скилидки чесън
* 1 с.л нишесте
* магданоз




Приготвяне:

В тиган с мазнина се запържват месото, чесъна и магданоза. Преди да се отстранят от котлона се добавя и нишестето размито в 1/2 ч.ч вода и се оставя да изстине. През това време се прави парено тесто /маслото с водата завират, прибавя се брашното и се разбърква. Накрая се прибавят и двете яйца/ пареното тесто се разточва с брашно на кора. Слага се от пълнежа в единия край и се загръща и с чаша се изрязват формите. Готовите форми са достатъчно набрашнени, затова се панират само в яйца и след това в галета и се пържат в загрята мазнина.

0 коментара:

Публикуване на коментар