вторник, 24 февруари 2009 г.

Яйца Мозайка

Съставки:

5 яйца
125 г майонеза
1 морков
2 стерилизирани краставички
1 сварен картоф
100 г кренвирши
1/2 чаена лъжичка горчица
5 маслини
1 салата
1/5 връзка магданоз
сол, оцет и черен пипер на вкус




Приготвяне:

Твърдо сварените и обелени яйца се разрязват по дължината. Изваждат се жълтъците, претриват се с вилица и се смесват със сварените и нарязани на дребни кубчета моркови, картофи, кренвирши и краставички, 1/3 от майонезата, 1/2 от ситно нарязания магданоз, горчицата, черен пипер и сол. Белтъците се напълват с пъстроцветната гъста смес с помощта на чаена лъжичка и върху тях се шприцова останалата майонеза и се поставят кръгче от маслините и листа от магданоза.
По желание майонезата може да се разреди с малко кисело мляко и с нея да се залеят целите яйца.

0 коментара:

Публикуване на коментар