вторник, 24 февруари 2009 г.

Предястие “лебеди”

Съставки:

Продукти за хлебчетата:

* Прясно мляко – 300 мл
* Яйца – 2 бр
* Мая - 20 гр
* Олио – 3 с.л.
* Брашно – 1 кг
* Сол и захар – по 1с.л.
* Кисело мляко – 2 с.л.
* Сусам – 1 ч.л.




Приготвяне:

От изброените продукти се оформя тесто от което се оформят хлебчета с големина на яйце, оставят се да втасат, намазват се с кисело мляко и се поръсват със сусам. Изпичат се в предварително загрята фурна на 200°С за 30 мин. От 2 сл вода и брашно се омесва тесто от което се оформят шийките на лебедите-оформят се ченгелчета като ръкописната буква “г” и също се изпичат. Хлебчетата се разделят на две с хоризонтален разрез. Двете половини на хлебчетата се почистват от средата, т.е. издълбават се. Долната половина се напълва с картофено пюре, руска салата или подобна смес. Горната половина на хлебчето се разделя на две половини и се забожда в сместа като крила и накрая се забожда и шията.

0 коментара:

Публикуване на коментар