вторник, 24 февруари 2009 г.

Картофена салата

Съставки:

* около 1 кг картофи
* 1 глава лук (голяма)
* 100-150 гр бекон
* кисели краставички
* олио
* 4 с.л. оцет
* бульон (1 кубче)
* сол и черен пипер




Приготвяне:

1. Измивате и сварявате картофите. Обелвате ги и ги нарязвате на шайби.
2. Почиствате лука и га нарязвате на дребно.
3. Бекона също нарязвате на дребно.
4. В тиган загрявате олио и запържвате лука и бекона.
5. В голяма чаша разтваряте бульона в 75 мл вода (може да използвате и повече от едно кубче), слагате оцета и няколко нарязани на дребно кисели краставички.
6. Всичко това отива в тигана при лука и бекона и се запържва още няколко минути.
7. Готовата смес изсипвате върху картофите и овкусявате с черния пипер и солта.
8. Сервирате студено.

0 коментара:

Публикуване на коментар