вторник, 24 февруари 2009 г.

солени еклерчета-йони

Съставки:

за еклерите:
3 яйца
80 гр масло
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
2 щипка сол
за пълнежа:
1 майонеза
100 гр сирене
2 скилидки чесън
пресен копър
маково семе




Приготвяне:

Водата и маслото се слагат в тенджера на слаб огън, докато се разтопи маслото. Добавяме брашното и солта да се получи гъсто тесто, което трябва да започне, да се отлепя от съда. Махаме от котлона и прибавяме разбитите яйца на тънка струя. Бъркаме докато се получи лепкаво тесто. Пълним от него в шприц и в намазана тавичка шприцоваме, като оставяме разтояние по между им. Отгоре поръсваме с маково семе. Пекат се в загрята фурна до зачервяване
Майонезата, сиренето, чесънът и копърът се разбъркват добре и съшто се пълнят в шприц. Вземаме еклер правим лека дупчица и го пълнем със сместа.

0 коментара:

Публикуване на коментар