вторник, 24 февруари 2009 г.

Изискана пилешка салата

Съставки:

* 2 пилешки гърди
* 1 лимон, с изстъргана кора и изстискан сок
* 1 ч.л. свежи листенца розмарин
* 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
* 1 ч.ч. накълцани орехи
* 1/2 ч.ч. накълцани стъбла целина
* 1/2 ч.ч. синьо сирене на кубчета
* 1 ч.ч. майонеза
* 2 с.л. горчица
* сол и черен пипер на вкус
* чесън на прах на вкус




Приготвяне:

Поставете пилето в тенджарка, поръсете с лимоновия сок и половината розмарин. Добавете бульона. Кипнете, след това намалете температурата до средна и оставете да къкри 25 минути или докато соковете на пилето се избистрят. Отцедете, оставете да изстине и нарежете на кубчета.
В голяма купа поставете кубчетата месо, овкусете с лимонената кора, останалия розмарин, орехите, целината, синьото сирене, майонезата, горчицата, сол, черен пипер и чесън на прах. Разбъркайте внимателно и добре. Оставете в хладилника поне за 1 час преди сервиране.

0 коментара:

Публикуване на коментар