вторник, 24 февруари 2009 г.

Яйца, пълнени с майонеза и шунка

Съставки:

5 яйца
250 г майонеза
2 супени лъжици кисело мляко
50 г шунка
черен пипер и сол на вкус
за украса:
магданоз или зелена салата




Приготвяне:

Яйцата се варят най-малко 15 минути, обелват се и се разрязват по дължината на половинки. Изваждат се внимателно жълтъците, настъргват се на ренде или се стриват с вилица и се подправят на вкус с черен пипер и сол. Със сместа, без да се притиска много, се напълват половинките от белтъците. Подреждат се в плато и се заливат с майонезата, размесена с киселото мляко и доовкусена с горчица и черен пипер. Върху всяко яйце се поставя по 1/5 от шунката, нарязана на тънки ивички или дребни кубчета, а наоколо за украса се слагат листа от магданоз или зелена салата.

0 коментара:

Публикуване на коментар