вторник, 24 февруари 2009 г.

МИДИ НА СКАРА С МАСЛО, БОСИЛЕК И ЛИМОН

Съставки:

9 кралски миди, извадени от черупките и почистени
сол и черен пипер
Масло с босилек и лимон (сорт Lime)
85 г масло, размекнато
2 супени лъжици пресен босилек, ситно нарязан
сокът и кората на 1 лимон (сорт Lime)




Приготвяне:

Загрейте предварително скарата.
Отстранете черупката на всяка мида и я оставете настрана. Разрежете мидите на две и ги оставете настрана.
В малка купа смесете съставките на маслото и го оставете настрана.
Намажете тавичката върху скарата с 40 г от ароматизираното масло.
Сложете мидите върху тавичката на скарата на разстояние 5 см една от друга. Прибавете и останалата част от маслото и продължете с готвенето още 3-4 минути, като от време на време обръщате мидите. Прехвърлете ги в чиния за сервиране.
Залейте с лъжица соса от тавичката на скарата върху мидите и сервирайте с нарязани пресни картофи и листа от салата, поръсени с малко винегрет.

0 коментара:

Публикуване на коментар