вторник, 24 февруари 2009 г.

Мандраджийско мезе

Съставки:

* 1 кг. картофи
* 5 яйца
* 1/2 кофичка кисело мляко
* 200 гр. майонеза
* 100 гр. извара
* 5-6 настъргани скалидки чесън
* лъжица скълцан копър
* сол на вкус
* 150 гр. кашкавал
* 150 гр. сирене
* черен пипер на вкус




Приготвяне:

Сварете картофите и ги оставете да се охладят. Сварете и яйцата и ги обелете. Разбийте млякото и майонезата, добавете изварата, чесъна и копарът и подправете със сол (това е соса).
Настържете на едро охладените картофи. На отделни купчинки настържете сащо белтаците на яйцата, кашкавала и сиренето. В подходящ съд наредете пласт от половината картофи, после половината от сиренето, кашкавала, белтъците и няколко лажици от соса. Наредете в същия ред и останалите продукти. Обмажете със соса, поръсете с черния пипер и копър, и настържете най-отгоре жълтъците. Поднесете мезето охладено.

0 коментара:

Публикуване на коментар