вторник, 24 февруари 2009 г.

Яйца, пълнени с пилешко месо

Съставки:

5 яйца
300 г пилешко месо (варено, печено или пушено)
50 г краве масло
1 лимон
3 мариновани червени пиперки Капия
2 стерилизирани краставички
5 маслинки
1/4 връзка магданоз
черен пипер и сол на вкус




Приготвяне:

Пилешкото месо се почиства от костите, нарязва се на дребни кубчета и се смесва с краставичките, също нарязани на кубчета. Твърдо сварените яйца се обелват от черупките и се разрязват на половинки. Жълтъците се изваждат, претриват се през цедка и се разбиват с маслото, след което се Размесват с млякото и краставичките. Сместа се подправя със сока от лимона, сол и черен пипер. Белтъците се напълват с приготвения пълнеж, като му се придава конусовидна форма, и се украсяват с ивички от маринованите пиперки, маслините и листа от магданоза.

0 коментара:

Публикуване на коментар