Съставки:
* 200 гр пилешки дробчета
* 200 гр пилешки сърца
* 200 гр гъби
* 150 гр бекон
* 150 мл сметана
* 1 кубче пил. бульон
* соев сос
* черен пипер
За кошничките:
* 200 гр кашкавал
50гр настърган пармезан
Приготвяне:
Сваряват се сърцата. Гъбите се изпържват в масло.
Запържват се дробчетата в загрята мазнина. Прибавя се бекона нарязан на ивици. След като се позапържи и той се добавят сърцата и гъбите. Готви се 5-6 минути. Налива се сметаната, малко соев сос, натрошеното кубче бульон и чер.пипер.
Приготвяне на кошничките:
Хартия за печене се нарязва на квадрати около 15/15см. Поръсва се от пармезана да се образува кръг. Върху него се настъргва кашкавал, да го покрие добре. Разтопява се в микровълнова фурна до зачервяване. Веднага след като се изкара заедно с хартията се слага върху обърната купичка, която предварително е завита с опаковъчно фолио. Приглажда се добре по стените и се поставя в хладилник за 15 мин.
След като е добре охладено, хартията и фолиото са отстраняват лесно.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар