Съставки:
225 г пресни или размразени
300 мл мляко
30 г маргарин
30 г брашно
1 супена лъжица лук, ситно нарязан
2 супени лъжици кисело мляко
1 лъжичка за десерт сос Уорчестър
1 чаена лъжичка едрозърнеста горчица
1 чаена лъжичка магданоз
щипка нарязан силно лютив червен пипер
сол и черен пипер
2 твърдо сварени яйца, нарязани на ситно
2 супени лъжици сирене Пармезан, настъргано
лютив червен пипер за украса
Приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 200°С, степен 6 за газовите фурни.
Поставете млякото и мидите в тиган. Бланширайте ги, като ги разбърквате леко в продължение на около 3 минути. Изцедете ги и запазете останалата течност. Поставете мидите настрана.
Разтопете маргарина в тиган. Прибавете брашното с разбъркване и продължете с готвенето още 2 минути.
Постепенно добавете запазената течност и бъркайте на слаб огън, докато сосът се сгъсти.
Отстранете от печката и добавете с бъркане останалите продукти, с изключение на сиренето Пармезан. Накрая обвийте мидите с получената смес.
Поръсете със сиренето Пармезан и запечете в продължение на 15-20 минути, докато не се получи златисто-кафява коричка.
Преди да сервирате, поръсете със силно лютив червен пипер за украса.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар