вторник, 24 февруари 2009 г.

Черен хайвер или сьомга хайвер

Съставки:

* 150 г хайвер (черен или сьомга)
* 100 г прясно краве масло
* 1 лимон
* 1/4 връзка магданоз




Приготвяне:

1. Поставя се в стъклена чинийка за сладко и се украсява с резенчета от лимона, охлювчета от маслото и листа от магданоза (половината от маслото може да се разбие и да се шприцова върху хайвера през фунийка от пергамент или целофан). Чинийката с хайвера се слага в чаша за шампанско, в която предварително са поставени парченца от лед.
2. Оформя се в малка стъклена чашка без стол, която се слага в голяма чаша, напълнена с кубчета лед.
3. С част от разбитото масло се намазват филийки хляб. Върху тях се поставя хайверът и се украсява с останалото масло, шприцовано на тънки нишки, резенчета от лимона и листа от магданоза.

0 коментара:

Публикуване на коментар