Съставки:
За тестото:
* 1 непълна чаша брашно
* 1 ч.л. бакпулвер
* 3/4 пак. краве масло
* 1 яйце щипка сол
За плънката:
* 250 гр. кашкавал
* 100 гр. шунка
* 2 яйца
* 1 глава лук /може и без него/
* 250 гр. гъби
* 1/2 пак. краве масло
* 2 ч.ч. прясно мляко
* сол
* черен пипер
Приготвяне:
От посочените продукти се приготвя маслено тесто и се разделя на 2 части. С едната половина се покрива дърото на тортена форма, с пласт с дебелина около половин сантиметър, а с другата част - стените. Тук-там тестото се набожда с вилица, за да набъбва равномерно. Пече се във фурната докато пожълтее.
За приготвянето на пълнежа се настъргва лукът, шунката се нарязва на дребно, а кашкавалът и гъбите по-едно и се запържват в маслото. Щом омекнат гъбите се добавя шунката и се задушава. Маха се от огъня. След като поизстине се добавят яйцата, кашкавалът, подправките и млякото. Всичко се разбърква и се изсипва във формата. Пече се до зачервяване. Тортата се поднася топла. Добър апетит!!!
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар