вторник, 24 февруари 2009 г.

тиквички с кашкавал

Съставки:

3-4 бр. тиквички
150 гр. кашкавал
3 бр. яйца
копър
сол на вкус
3-4 суп. лъжици олио




Приготвяне:

Тиквичките се настъргват на ренде (едрата страна на рендето), изтискват се малко от сока и заедно с щипка сол и олиото се омесват и се поставят във фурна, да се запекат за около 25 мин. на 200 градуса. В отделен съд се настъргва кашкавал и се омешва с яйцата и копъра. След като се запекат тиквичките, при тях се изсипва сместта с кашкавала, яйцата и копъра, разбъркват се и отново се поставят във фурната, да се запекат до златисто. Може да се сервира с кисело мляко и пресен чесън.

0 коментара:

Публикуване на коментар