вторник, 24 февруари 2009 г.

Домати, пълнени с яйчена салата

Съставки:

500 г домати
300 г стерилизирани краставички
3 яйца
1 чаена чаша майонеза
1/5 връзка магданоз
1 кафена чашка стерилизирани гъби
сол, горчица и черен пипер на вкус
по желание 50 г шунка и зелена салата




Приготвяне:

Избират се едри, здрави и добре узрели домати, измиват се и откъм срещуположната страна на дръжката се отрязва за капачка приблизително 1/5 от всеки домат. Издълбават се с чаена лъжичка и леко се натриват отвътре със сол, след което се отцеждат, поръсват се с черен пипер и се напълват с предварително приготвената салата от твърдо сварените яйца и гъбите, нарязани на дребни кубчета, ситно нарязания магданоз, майонезата и горчицата. Слагат се в чинийки и се украсяват с капачката, оформена като пеперуда. Околовръст могат да се подредят тънки фунийки от шунка, ивички от зелена салата и листа от магданоз.

0 коментара:

Публикуване на коментар