Съставки:
6 едри, твърдо сварени яйца
6 чаени лъжички телешка кайма или ситно накълцана шунка
1-2 сварени моркова
1 чаена лъжичка краве масло
1/2 чаена лъжичка горчица
6 супени лъжици майонеза
маслини
лимонов сок
сол, черен пипер
Приготвяне:
Твърдо сварените яйца се обелват и разрязват по ширина. Изваждат се жълтъците и се подрязва долната страна на половинката белтък, за да може да стои стабилно. Половината от жълтъците се смачкват много добре заедно с телешката кайма, два пъти смляна през месомелачка, моркова, нарязан на ситни кубчета, маслото, горчицата, черния пипер, лимоновия сок и солта (всичко на вкус), докато се получи гладка смес, която се шприцова във вдлъбнатината на половинките от яйцето. Най-отгоре пожелание може да се постави резенче от маслинка или листенце от магданоз.
Другите шест половинки от жълтъците се смачкват добре, смесват се с майонезата, с останалите капачета от белтъка и сварения морков, подправят се на вкус и се изсипват в продълговата чиния. Върху сместа се подреждат пълнените яйца, резенчета кисели краставички, парченца червени пиперки и почистени от костилките маслини.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар