Съставки:
5 яйца
100 г сардела
50 г краве масло
3 стерилизирани краставички
250 г руска салата (или салата от картофи с майонеза)
1 маринована червена пиперка Капия
1/5 връзка магданоз
няколко маслини
Приготвяне:
Твърдо сварените и обелени яйца се разрязват на две части по дължината или напречно (гладко или зигзагообразно). Извадените от тях жълтъци се пасират през цедка и се разбиват заедно с рибата. Отделно се разбива до пухкавост маслото и към него се прибавя сместа от жълтъците и рибата. Белтъците се напълват с приготвения пастет, поставят се върху красиво оформената в подходяща чиния руска салата и се украсяват с листа от магданоза, спирали от краставичките, ивички или кръгчета от маринованата пиперка и маслините.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар