вторник, 24 февруари 2009 г.

Яйца със сос Тартар

Съставки:

5 яйца
125 г (1/2 опаковка) майонеза
2 стерилизирани краставички
няколко капки сок от кромид лук
сол и горчица на вкус
за украса:
магданоз или копър (листа) и маслини




Приготвяне:

Твърдо сварените и обелени яйца се нарязват с яйцерезачка или с остър нож на резенчета или на кръгчета и се подреждат в индивидуални чинии или в плато. Майонезата се разбърква и към нея се прибавят обелените и дребно нарязани краставички, горчицата, сокът от лука и сол. Сместа се разбива много добре и се изсипва върху яйцата. Предястието се украсява с маслините, кръгче от яйцата и листа от магданоз или копър.

0 коментара:

Публикуване на коментар