Съставки:
300 г пресни колбаси
75 г краве масло
50 г кашкавал
3 с.л. брашно
600 мл (3 ч.ч.) прясно мляко
2 яйца
сол и магданоз
Приготвяне:
Колбасите (кренвирши, леберкез, хамбургски салам, шунка и т. н.) се обелват, нарязват се на тънки парчета, запържват се в 1/2 от мазнината и се поръсват със ситно нарязания магданоз. Брашното се размива с част от студеното мляко и се изсипва в останалото мляко. Прибавят се разбитите яйца и сол на вкус. Сместа се загрява до завиране при непрекъснато разбиване. Половината от получената гъста каша се изсипва.8 тавичка с останалата загрята мазнина и се запича. Разстилат се отгоре запържените колбаси и се покриват с останалата 1/2 от кашата, към която е прибавен настърганият на едро ренде кашкавал. Предястието се запича повторно до зачервяване и веднага се поднася със салата според сезона.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар