вторник, 24 февруари 2009 г.

Пиперки Сюрприз

Съставки:

5 червени пиперки от сорта Капия
250 г майонеза
75 г кашкавал
100 г гъби
50 г краве масло
2-3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус




Приготвяне:

Пиперките се почистват от семето, разрязват се по дължината на две части и се потапят за 1-2 минути във вряща подсолена вода. Гъбите се почистват, нарязват се на ситно и се задушават в маслото и малко вода. Кашкавалът се настъргва на едро ренде и 2/3 от него се смесва с майонезата и гъбите. Сместа се подправя със счукания чесън, черен пипер и сол, разпределя се в бланшираните и охладени пиперки и се поръсва с останалата част от настъргания кашкавал. Пиперките се запичат в силна фурна и веднага се поднасят.

0 коментара:

Публикуване на коментар