Съставки:
150 г брашно
1 с.л. растително масло
1 с.л. галета
1 с.л. лимонов сок
3 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. суха мая
1 ч.ч. вода
200 г шунка
100 г кашкавал
75 г краве масло
1 стрък праз
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Маята се размива с малко хладка вода, разбърква се със захарта и малко брашно и се оставя да втаса. От останалото брашно, растителното масло, солта, лимоновия сок, втасалата мая, 1/2 яйце и водата се омесва тесто със средна твърдост. Разточва се кора, поставя се в тавичка или електрическа тенджера с 1/2 от разтопеното масло и леко се запича. Изважда се и след като изстине, се поръсва с галетата, покрива се със смес от задушения в останалата мазнина праз, ситно нарязаната шунка, останалите яйца, настъргания кашкавал, сол и черен пипер на вкус и се запича повторно. Приготвеното предястие се нарязва на квадрати или триъгълници и веднага се поднася.
вторник, 24 февруари 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар