вторник, 24 февруари 2009 г.

Хайвер от грис и сардела

Съставки:

* 100 г сардела от консерва
* 80 г грис
* 1/2 супена лъжица доматено пюре
* 2 кафени чашки растително масло
* 2 чаени чаши вода
* 1 лимон (или разтворена винена киселина)
* сол на вкус




Приготвяне:

Във врящата подсолена вода се изсипва на тънка струя и при непрекъснато разбъркване грисът й се вари до сгъстяване, след което се вари още 5 минути заедно с доматеното пюре и се охлажда. Сарделата се претрива през сито и се разбива с миксер заедно с охладената грисова смес, като постепенно се прибавят растителното масло и мазнината от рибната консерва. Готовият хайвер се подправя на вкус със сока от лимона (по желание може да се прибави и сок от кромид лук) и сол на вкус, оформя се в плато или чинийки за поднасяне и се украсява.

0 коментара:

Публикуване на коментар